Inici | www.academia.cat | Contacte | Avís Legal |
Difussió de la Fisioteràpia

Creiem que difondre la nostra professió es una cosa a fer per tu i tots nosaltres. Podem actuar des de l'àmbit laboral o universitari que segur que ens envolta fins a fer servir els diferents medis de comunicació. Nosaltres hem tingut la sort de poder predicar una mica.

Nou llibre de Lluís Puig, 2012

ELS SECRETS DEL FISIOTERAPEUTA
Consells pràctics per tenir cura del cos de cap a peus

veure comentari editorial

 

 

Dormir bé, la clau de la vida

Angles - 19/10/2010

Descansar, regenerar-se i processar la memoria... aquests són alguns dels motius pels quals cal dormir. Les hores de son de cada persona varien, tot i que es diu que aquelles que dormen menys de 8 hores al dia tenen un rendiment mental menor. Segons alguns estudis, les persones que dormen entre 6 i 7 hores tenen una major esperança de vida. Però en quina mesura ens preocupem per dormir bé?Sabem com fer-ho per treure el màxim profit a les hores que som al llit?Per que prestem tan poca importancia al fet vital de dormir?

Participa Montse Nuevo, Presidenta de la Societat Catalana de Fisioteràpia de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears

>> veure vídeo

Aquest Sant Jordi,emportat el Fisioterapeuta a casa

www.lluispuig.cat

El proper dissabte 11 de setembre, Lluís Puig estara present a la 28ena setmana del llibre en Catala, concretament a les 17h presentant "EL FISIOTERAPEUTA A CASA", en forma de classe practica a l'Hivernacle de les lletres, al Parc de la Ciutadella a Barcelona (veure planell http://www.lluispuig.cat/)

I el divendres dia 17 de setembre, estara a les 18h30 a l'institut d'estudis Llerdencs a la Plaça de la Catedral s/n- Espai Galerades a Lleida, també en forma de classe practica (veure planell http://www.lluispuig.cat/)

A PARTIR DEL DILLUNS DIA 26 JULIOL PODEU ESCOLTAR LA SECCIÓ: "EL FISIOTERAPEUTA A LA RÀDIO" A RAC 1

Tal i com diu el titular a partir del dilluns 26 de juliol, i cada dilluns durant tota la temporada d'estiu dins el programa LA SEGONA HORA ( 13h a 14h) de l'emissora RAC 1, comença la secció: "EL FISIOTERAPEUTA A LA RÀDIO" amb en Lluís Puig "El Fisioinquiet".

Es tractarà d'un espai d'uns 10 minuts aproximadament, amb diferents reptes: el de solucionar problemes pràctics relacionats amb el període estiuenc ( per ex. quines consideracions hem de tenir en compte alhora de fer un viatge, quines són les precaucions que hem de prendre quan anem d'excursió, que podem aprofitar per fer a la platja.....etc), el de donar a conèixer l'importància del treball de PREVENCIÓ que fa el FISIOTERAPEUTA i el de procurar posar en forma al Xavier Perez Esquerdo.

Amb la Companyia i ajuda del Quim Morales i el Xavier Perez Esquerdo realitzarem una secció d'allò més interessant, pràctica i divertida, que esperem i desitgem que sigui d'interès per tota la gent que ens escolti.

BARCELONA 87,7 FM, GIRONA 100,1 FM, TARRAGONA 99,2 FM, LLEIDA 90,3 FM
http://rac1.org/lasegonahora/

Per la tarda torn per la radio amb la Sílvia Cóppulo en el seu programa "El Secret" a Catalunya Radio, on vam explicar alguns secrets del llibre i destacar novament la importancia de la tasca del fisioterapeuta en la PREVENCIÓ.
Si voleu escoltar l'audio, cliqueu aquí: http://www.catradio.cat/audio/434107/Dia-a-dia

Entrevista a Carles Sans, Sílvia Soler, Josep L. Gallego i Lluís Puig
Parlem amb quatre autors ben coneguts del programa, que ens presenten els seus llibres. De fet, tres d'ells, tots menys l'actor d'El Tricicle, Carles Sans, són col.laboradors habituals.
>> veure entrevista

Entrevista el Punt Diari de Girona (contraportada)
"Postures saludables per cada dia"
>> veure entrevista

El Sot.cat Diari Digital de Sant Quirze del Valles
"Entrevista a Lluís Puig el fisioterapeuta dels Matins de TV3"
>> veure entrevista

Entrevista al Diari de Girona
"Gran part de les lesions banals vénen per males postures imoviments repetitius"
>> veure entrevista

Presentació del llibre
>> veure entrevista

Participació al programa de debat "Banda ampla" 26/05/2010
>> veure programa

Entrevista a la revista "El noticiari" del Col.legi de Fisioterapeutes de Catalunya
>> veure entrevista

COM PODEM EVITAR LES CAIGUDES PER CULPA DEL CALÇAT?

Els matins - 10/03/2011

Avui el nostre fisioterapeuta particular, en Lluís Puig, ens explica com podem prevenir certes caigudes, que tenen a veure amb la manera de caminar o d'anar calçats. Recordem que el més recomanable és portar un calçat adequat estable sense gaire taló i que, si en portem, que siguin de tres o quatre centímetres d'alt i amb base ampla.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3414651

CONSELLS A L'HORA DE CAMINAR AMB TALONS

Els matins - 24/02/2011

Cada vegada estan més de moda els talons i no només en sabates, sinó també en botes i en plataformes. Avui, amb el nostre fisioterapeuta, Lluís Puig, parlarem de les deformitats i lesions que podem tenir si abusem dels talons.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3390590

EXERCICIS D'ESCALFAMENT ABANS DE FER ESPORT

Els matins - 10/02/2011

El fisioterapeuta del programa ens ha explicat quins són els exercicis d'escalfament que hauríem de fer abans de practicar esport i, específicament, abans de practicar l'esquí.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3363731

CONSELLS PER COMENÇAR A FER ESPORT AMB EL NOU ANY

Els matins - 13/01/2011

Un dels proposits que s'han fet moltes persones per aquest 2011 és posar-se en forma, anar al gimnas o fer esport. Avui, el fisioterapeuta particular d'"Els matins", en Lluís Puig...

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3311770/

EXERCICIS PER A LA GENT GRAN

Els matins - 02/12/2010

A mesura que ens fem grans anem perdent flexibilitat. Com la podem recuperar o com la podem mantenir? Aixo és el que avui ens intenta resoldre el nostre fisioterapeuta particular, en Lluís Puig.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3247610

LÍDIA MIRALPEIX, LA GUANYADORA DEL MISS UNIVERS DE CULTURISME

Els matins - 18/11/2010

Avui ha visitat "Els matins" la guanyadora del Miss Univers de culturisme, en l'apartat Figure: la catalana Lídia Miralpeix. La Lídia s'entrena des de fa 15 anys i per al campionat s'ha preparat durant quatre mesos amb una dieta molt estricta.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3220530

SEBAS LORENTE, CAMPIÓ D'EUROPA DE GOLF PER A DISCAPACITATS

Els matins - 04/11/2010

Avui ens acompanya en Sebas Lorente, campió d'Europa de golf per a discapacitats en la categoria de cadira de rodes. En Sebas va jugar regularment a golf dels 7 als 20 anys, edat en que va tenir l'accident de cotxe que el va deixar paraplegic. Uns anys després va descobrir que ell també podia fer-ho, gracies a una espectacular cadira de rodes.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3192131

COMENCEN ELS SPECIAL OLYMPICS

Els matins - 21/10/2010

Avui comença, a Figueres, el Meeting Internacional Special Olympics, una competició per a esportistes amb discapacitat intel.lectual que, durant l'any, practiquen diferents disciplines. Aplegara més de 1.300 esportistes, acompanyats d'uns 260 tecnics. En parlem amb l'esportista Nacho Cisa i amb Francesc Martínez de Foix, president del Comite Organitzador dels Special Olympics.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3163990

BERTÍN OSBORNE: "SEMPRE HEM DE BUSCAR LA PART POSITIVA DE LA VIDA"

Els matins - 21/10/2010

El cantant Bertín Osborne és avui a Barcelona per presentar un nou cotxet especial per a nens amb discapacitat. I, precisament, l'encarregat de presentar aquest artefacte no ha estat escollit a l'atzar, perque Bertín Osborne té un fill discapacitat.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3164010

CONSELLS PER ASSEURE'NS CORRECTAMENT

Els matins - 07/10/2010

El fisioterapeuta del programa, en Lluís Puig, ens aconsella sobre com asseure'ns correctament.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3136370

ELS PROBLEMES POSTURALS DE PORTAR ELS PANTALONS CAIGUTS

Els matins - 23/09/2010

Gracies a la col.laboració de dos joves, el Guillem Esteban i el Ramon Romero, el nostre físio de capçalera, Lluís Puig, ens ha pogut explicar els problemes que pot comportar portar els pantalons molt baixos, una moda que els nostres dos convidats segueixen al peu de la lletra.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3112210

COM ES PODEN EVITAR ELS CRUIXIMENTS, MÉS CONEGUTS COM AGULLETES?

Els matins - 15/07/2010

Avui, amb el Lluís Puig, parlarem dels cruixements (també coneguts com "agulletes"). Qui no n'ha tingut mai? Com es pot evitar aquest dolor tan molest que fa que gairebé no puguem caminar?

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3018610

LLUÍS PUIG ES TREU LA SAMARRETA PER ENSENYAR-NOS A FER ABDOMINALS

Els matins - 08/07/2010

Tal com ens va prometre el físio la setmana passada, dedicarem aquest espai als abdominals, concretament a fer-los ben fets.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/3008090

PROBLEMES D'ESQUENA

Els matins - 01/07/2010

Avui, amb el nostre fisioterapeuta Lluís Puig ens centrarem en l'esquena. Concretament, en la zona dorsal i lumbar, de la qual pateixen moltes persones. Primer, respon les preguntes dels espectadors.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2997573

EL MAL DE GENOLL

Els matins - 17/06/2010

Quantes vegades ens ha fet mal el genoll, no només a l'hora de córrer, sinó també a l'hora de caminar? A que pot ser degut? Ho esbrinarem avui amb el nostre fisioterapeuta particular, Lluís Puig, que també respon les preguntes dels espectadors.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2971711

EL MAL DE GENOLLS

Els matins - 10/06/2010

El nostre fisioterapeuta de capçalera, Lluís Puig, ens parla d'un dels mals més estesos, el de genoll.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2956990

EL COLZE DE TENISTA

Els matins - 03/06/2010

El nostre fisioterapeuta de capçalera, Lluís Puig, respon les preguntes dels nostres espectadors i ens parla d'una de les molesties més habituals, el colze de tenista.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2944870

EL DESGAST DELS COLZES

Els matins - 20/05/2010

El nostre físio respon els dubtes dels espectadors i ens explica de que es tracta exactament el "colze de tenista".

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2916230

EL DESGAST DELS COLZES

Els matins - 13/05/2010

Avui, seguint amb les dolencies habituals, volem que el nostre físio particular, Lluís Puig, ens expliqui per que ens fan mal les cervicals i com ho podem evitar.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2902270

L'ESPATLLA I LES SEVES LESIONS

Els matins - 06/05/2010

Per que, de vegades, sense fer cap mala postura notem les espatlles carregades? Que fem malament? En parlem amb el nostre físio de capçalera Lluís Puig.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2888070

LES MALES POSTURES DELS QUIOSQUERS

Els matins - 20/04/2010

El dia a dia dels quiosquers és un constant desempaquetar, aixecar, col.locar i descarregar revistes, diaris i fascicles, amb tots els complements i regals. és important tenir bones postures per no lesionar-se.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2872451

LES MALES POSICIONS DELS LAMPISTES

Els matins - 15/04/2010

Qui no ha intentat mai fer de "manetes" a casa? Doncs avui ens visita un professional del manteniment i de la lampisteria. Analitzem aquesta professió i les diferents situacions.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2839150

LES MALES POSTURES DE LES MAQUILLADORES

Els matins - 08/04/2010

Avui, el nostre físio particular, Lluís Puig, ens explica quina és la millor posició per maquillar-nos i quines serien les postures correctes.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2823710

TXI-KUNG, UNA TECNICA MIL.LENARIA PER A MALALTS D'ALZHEIMER

Els matins - 25/03/2010

Els malalts d'Alzheimer ja disposen ara d'una nova nova eina per millorar la seva qualitat de vida. Es tracta del txi-kung, una terapia oriental que és la base del tai-txi.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2797430

LES MALES POSICIONS DELS SABATERS

Els matins - 11/03/2010

Els sabaters es passen moltes hores asseguts i fent gairebé la mateixa feina. Una feina que és molt minuciosa i els fa treballar amb una posició del cos una mica corbada.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2767650

LES MALES POSTURES DELS ACTORS

Els matins - 04/03/2010

S'han preguntat mai si els actors que cada dia actuen sobre un escenari haurien de fer exercicis per no fer-se cap contractura ni tenir cap molestia física? Avui ens ho respon el Lluís Puig.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2752930

LES POSTURES DELS PAGESOS

Els matins - 25/02/2010

La setmana passada ens feiem resso de les mobilitzacions dels pagesos arreu de Catalunya. Doncs avui analitzarem aquesta professió amb el nostre fisioterapeuta particular.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2737072

LES MALES POSTURES DELS VIGILANTS DE SEGURETAT

Els matins - 18/02/2010

El nostre fisioterapeuta de capçalera, Lluís Puig, ens ajuda a evitar mals d'esquena per culpa de males postures.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2721410

EL MAL ÚS DE CAMINADORS, CROSSES I BASTONS

Els matins - 11/02/2010

No portar correctament el bastó o el caminador pot comportar lesions a les persones grans, com fractures o luxacions. Avui parlem de com fer-ne un bon ús.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2706171

LES POSICIONS DELS TREBALLADORS DE MUDANCES

Els matins - 28/01/2010

Que hem de tenir en compte si hem de fer un trasllat i no volem prendre mal a l'esquena? El nostre fisioterapeuta Lluís Puig ens ho explica.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2613059

LES POSTURES DELS CARNISSERS

Els matins - 21/01/2010

Que poden fer els carnissers per evitar tenir dolors per culpa de males postures? El nostre fisioterapeuta Lluís Puig ens ho explica.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2466859

LES POSTURES DELS PALETES

Els matins - 07/01/2010

El nostre col.laborador Lluís Puig ens comenta els habits posturals més adients que haurien d'adoptar els treballadors d'aquest sector professional.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2237489

LES POSTURES DELS MÚSICS

Els matins - 14/01/2010

Avui analitzem com poden millorar les postures els músics, concretament, els violinististes i els que toquen la bateria. Ho farem amb l'ajuda de dos professionals d'aquests instruments i, com sempre, amb les explicacions del nostre físio Lluís Puig, que també respon les preguntes dels espectadors.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2337459

LES POSICIONS DE LES DEPENDENTES

Els matins - 24/12/2009

El nostre col.laborador, el fisioterapeuta Lluís Puig, en ensenya les postures més adients per a aquest sector professional, amb l'ajut de la dependenta Merce León.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/2100659

LES MALES POSICIONS DELS CUINERS

Els matins - 03/12/2009

A l'espai de fisioterapia, el nostre col.laborador Lluís Puig ensenya als cuiners Pere i Marc Chias a corregir els mals habits posturals que s'acostumen a adoptar en aquesta professió.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/1717859

BONES POSICIONS PER ALS TAXISTES

Els matins - 12/11/2009

El nostre fisioterapeuta Lluís Puig ens parla avui amb Joan Marín, taxista, de les millors posicions per a aquest col.lectiu.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/1621809

LES MILLORS POSICIONS PER A LES SECRETARIES

Els matins - 15/10/2009

A l'espai de fisioterapia, el nostre col.laborador explica a la Rosa Maria Banda, secretaria des de l'any 2008, quines són les millors posicions per a aquest col.lectiu professional.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/1550239

LES POSICIONS DELS PEIXATERS

Els matins - 01/10/2009

A l'espai de fisioteràpia de Lluís Puig, avui parlem amb Rosa Maria Sabadell, peixatera, dels hàbits posturals més adients per dur a terme aquesta feina sense lesionar-nos.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/1518119

EXERCICIS PER A PERSONES AMB FIBROMIÀLGIA

Els matins - 17/09/2009

El nostre col·laborador, el fisioterapeuta Lluís Puig, ens comenta l'aparició d'un nou llibre, "Guia de ejercicios para personas con fibromialgia". (www.guiafibromialgia.com)

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/1492609

HÀBITS POSTURALS: ELS BOMBERS

Els matins - 17/09/2009

Què volen les nostres professions? Bons hàbits posturals. Avui abordem l'especificitat de la feina que desenvolupen els bombers.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/1492809

EL MAL D'ESQUENA PER LES MOTXILLES ESCOLARS

Els matins - 10/09/2009

Què volen les nostres professions? Bons hàbits posturals. Avui abordem la feina que desenvolupen els mestres.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/1481299

ANEM DE VACANCES

Els matins - 25/06/2009

En la nostra sessió setmanal amb el fisioterapeuta Lluís Puig aprenem com reaccionar davant temes puntuals que es presenten quan som de vacances.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/1334919

COM ANAR A LA PLATJA I NO PRENDRE MAL

Els matins - 04/06/2009

El nostre fisioterapeuta, Lluis Puig, ens explica quines són les millors postures per prendre el sol ara que arriba l'estiu i la temporada de platja.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/1270359

LES SABATES

Els matins - 21/05/2009

Amb el nostre fisioterapeuta particular fem un repàs per l'alçada més adequada pels talons de les sabates.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/1241999

EL MAL D'ESQUENA

Els matins - 14/05/2009

El nostre fisioterapeuta ens aclareix els dubtes sobre què fer si tenim mal d'esquena: reforçar o tonificar?

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/1221989

COM CUINEM

Els matins - 26/03/2009

El nostre fisioterapeuta, Lluís Puig, ens ensenya els hàbits posturals més correctes quan fem feina a la cuina.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/1117329

ANEM DE COMPRES

Els matins - 19/03/2009

El nostre fisioterapeuta, Lluís Puig, ens ensenya bons hàbits posturals a l'hora d'anar a comprar.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/1094989

HÀBITS POSTURALS A LES FEINES DE CASA

Els matins - 12/03/2009

Continuem fent dissabte..., i el nostre fisioterapeuta Lluís Puig ens ensenya com fer les feines domèstiques de casa amb uns bons hàbits posturals.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/1075689

HÀBITS POSTURALS A LES FEINES DE CASA

Els matins - 05/03/2009

El nostre fisioterapeuta, Lluís Puig, ens ensenya com adoptar una bona actitud postural en fer les feines de la casa.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/1061569

COM PARLAR PER TELÈFON

Els matins - 26/02/2009

Parlem de quina és la postura més correcta per parlar per telèfon molta estona, amb el nostre col·laborador Lluís Puig.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/1049429

COM SEURE A L’ORDINADOR

Els matins - 19/02/2009

Parlem de quines són les postures més correctes a l'hora de seure a treballar davant l'ordinador, amb el nostre fisioterapeuta, Lluís Puig.

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/1039799

POSTURES PER DORMIR

Els matins - 05/02/2009

Continuem preocupant-nos amb el nostre fisioterapeuta per les posicions més adients per dormir. Quins hàbits posturals són els més adequats?

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/1016239

COM DORMIM

Els matins - 29/01/2009

El nostre fisioterapeuta particular, Lluís Puig, ens explica quines són les postures més correctes per dormir quan ens posem al llit. Josep Cuní i Lidia Heredia acaben fent-nos de models...

Si voleu veure el vídeo cliqueu aquí: http://www.tv3.cat/videos/997249

Aquí teniu al que hem fet fins al moment:

  Entrevista a la ràdio    < Entrevista Onda Cero    < Entrevista Com Ràdio
Diem les coses pel seu nom      < Carta al Sr. Puyal    < Audio del Sr. Puyal

 Carta consellera Salut
 Cartes a les universitats
 Carta a Saber Vivir
Web optimitzada per a resolucions de 1024x768 o superiors i navegadors: Microsoft Internet Explorer 7 i 8, Mozilla Firefox 3, Opera 9.51. Dept. Telemàtica © Fundació Acadèmia 2012
Registrar-se Has oblidat la contrasenya?